пʼятниця, 23 квітня 2010 р.

Регіональні вибрики

П'ятачок Віні-Пуху:
- Віні, Віні, куди йдемо?
- Свиню грати.
- А вона згодна?
- А хто тебе питатиме?


Вже сьомий рік саме цей анекдот спливає у пам’яті у відповідь на будь-яку подію, хоч якоюсь мірою дотичну до Януковича та його партії. І не лише на національному рівні. Так само зухвало біло-блакитні поводяться і у провінції.

Взяти хоча б Західний Донбас, який віднедавна повністю підім’яли під себе регіонали. Продавлюють потрібні їм рішення за будь-яку ціну, незважаючи ні на що. Взяти хоча б учорашні події: у Павлограді та районі одночасно відбувалися сесії місцевих рад.

Сільські депутати обирали нового голову райради (попередник раптово помер від інсульту). Висунули дві кандидатури – від бютівців та регіоналів. Голосували таємно. За бютівця 21 голос, за регіонала – 20, один проти всіх і ще один бюлетень незаповнений, чистий. Здавалося б, все зрозуміло: переміг бютівець. Ага – січас! Регіонали продавлюють рішення переголосувати (мовляв, хтось випадково забув поставити галочку на чистому бюлетені(!)).

И коли голосували вдруге, депутати «чомусь» робили позначки вже на очах у членів комісії. Тут уже бютівці збунтувалися від такого «бєспрєдєлу». Тухлі відмазки регіоналів про право депутатів заповнювати бюлетені перед ким завгодно не проканали.

Після бурхливого з’ясування стосунків вирішили перенести сесію на тиждень. Гадаю, зайве говорити, кому на руку така пауза, хто нею скористається і яким чином. Єдине що втішає: кандидат від регіоналів особисто мені значно симпатичніший, ніж бютівець. Принаймні фахівець, аграрій. А не колишній ДАЇшник, як його суперник. Досить того, що головою РДА Янек призначив колишнього директора шахти.

А в місті – земельні чвари. Мер-регіонал вже, здається, вп’яте спробував протягти рішення про будівництво АЗС на території унікального водозабору. Незважаючи на те, що у кількох десятках метрів від того місця уже стоїть автозаправка. І цього разу депутати не далися. Але, як кажуть, вода камінь точить. Ниньки регіонали ще й як почуваються на силі. А почуття міри їм не притаманне.

Немає коментарів:

Дописати коментар