неділю, 16 червня 2013 р.

Донецьк vs Дніпропетровськ: порівняння не на користь останнього - на жаль...

Новий стадіон став візитною карткою вже
не тільки Донецька, а й всього сучасного
українського футболу
Останні два дні - суцільні подорожі: у п'ятницю у Донецьк, у суботу - у Дніпро. Донецьк змінюється на очах! Дедалі чистіший, сучасніший. Розвивається значно швидше, ніж столиця Придніпров'я. 

Якщо порівнти з тим, який він був років 15 тому - то є просто фантастика!
Ще у 90-роках не міг збагнути, як можна жити у тому совкрвому індустрійному гето? А нині це сучасне і дуже приємне місто!

Міжнародний аеропорт ім Прокоф'єва вночі
виглядає особливо привабливо. 

Хоч тут Ахметов та інші донецькі олігархи молодці - не шкодують коштів на рідне місто! Не те, що наші пінчуки з коломойськими, від яких землякам ніякої радості і користі.Наш ніпропетровськ рятує тільки чудова природа, круті схили, річка, багатша історія і колишні надбання. Сучасних цікавих архітектурних споруд у порівнянні з Донецьком - мізер. Та й ті зосереджені лише у центрі. І збудовані вони здебільшого "на кістках" старовинних будинків, які б самі  могли стати справжньою прикрасою історичного центру. А подібними сучасними спорудами доцільніше було б "засадити" не середмістя, а околиці: лівобережжя, або Ленінський район.
Діловий центр на правому березі - один з небагатьох куточкив Дніпропетровська, за які не соромно. Та й то заради нього майже повністю знищили історичний центр міста.
Про дороги взагалі не сила згадувати! То просто ганьба для нашого Придніпров'я - мати такі шляхи. А відтинок міжнародної траси від Богуслава до кордону з Донеччиною час взагалі вписати до книги рекордів як найнепридатніший до пересування в авто. І проводити на ньому змагання для позашляховиків на виживання. Стан наших доріг особливо жахає після рівненького асфальту, який починається від кордону сусідньої області до самого Донецька.


2 коментарі:

  1. Нічого дивного, останні роки всі гроші йшли до цього міста до Юзівки, Донецька. Навіть не дивлячись на потребуюче багато грошей будівництво метро в Дніпрі, грошей в Донецьк направлялось майже у 8 разів більше. То хто ж буде розвиватись, ахто і далі буде падати у руїну?

    ВідповістиВидалити
  2. Донецьк, як, до речі й Харків, почав відроджуватися ще тоді, коли дніпропетровці Кучма і Тимошенко були при владі. Просто зараз цей процес прискорився. Дніпропетровські зверхники аж ніяк не допомогли своїй області. При них руйнація в наших краях набула шалених масштабів. Шматували все, що можна і чого не можна!.. Я - українець і не можу позитивно ставитися до носіїв совкового, колоніального менталітету і до їх політичного загону - Партії регіонів. Але вимушений визнати їх вищу ефективність - принаймні, у Придніпров'ї - від кучмістів і "любих друзів". При губернаторах-регіоналах Вілкулові та Колеснікові Придніпров'я почало відроджуватись. Перш за все, економічно. І це при тому мізерному фінансуванні, про яке ви згадуєте. Просто зараз ефекривніше використовуються кошти. А в очільників області присутні воля і регіональний патріотизм. Якби їм ще УКРАЇНСЬКИЙ патріотизм прищепити, було б взагалі добре. І, до речі, донечанин Ахметов вкладає у соціальні програми Придніпров'я значно більше, ніж самі дніпропетровські олігархи. Тому справа не тільки у бюджетному фінансуванні.

    ВідповістиВидалити